Порівняння
0 0 

Що вибрати - ноутбук або комп'ютер (ПК): поради щодо вибору цифрової техніки

24.01.2020

Купівля нового ноутбука або ПК є складним і відповідальним процесом, в якому доводиться враховувати масу нюансів. У кожного пристрою знайдуться як прихильники, так і противники, тому кінцеве рішення має залишатися за вами. Щоб не помилитися при виборі, досить вивчити власні потреби, адже девайс може використовуватися для роботи, спілкування, навчання або розваг. Природно, ноутбук для геймерів може успішно використовуватися і для написання курсової, але його покупка для людини, яка не захоплюється віртуальними розвагами, буде марною тратою грошей. В цьому випадку краще знайти більш практичний варіант, продуктивності якого буде достатньо для роботи з таблицями і текстовими редакторами.

Основні відмінності ноутбука від комп'ютера на сьогоднішній день

Щоб визначитися з вибором, необхідно розглянути ключові компоненти, серед яких:

  • дисплей;
  • рівень автономності;
  • тип відеокарти - дискретна або інтегрована;
  • продуктивність процесора.

Персональний комп'ютер є системою з окремих комплектуючих, кожен з яких може бути замінений для підвищення продуктивності. В результаті покупець отримує готову базу, яку можна поступово оновлювати відповідно до нових стандартів. Витрати при такому оновленні будуть послідовними, тому не сильно відбиваються на сімейному бюджеті. Якщо мова йде про ноутбук, то тут можливості модифікувати пристрій будуть обмежені. Всі елементи укладені в єдиному корпусі, що дозволяє підвищити функціональність і мобільність. Купити ноутбук можна з урахуванням свого ритму життя або стилю, так як варіантів дизайну безліч.

Переваги та недоліки недорогих ноутбуків

Якщо ви скористалися нашим сайтом, то ціна на ноутбуки приємно здивує кожного. Подібна цифрова техніка стане ідеальним рішенням для тих, хто постійно знаходиться в подорожах і не бажає відриватися від спілкування з рідними або роботи. Багато в чому успіх ноутбуків забезпечений завдяки мобільності ікомпактності.Кращі інженери сучасності прикладають масу зусиль для того, щоб обладнання мало мінімальну вагу, тому ноутбуком буде зручно користуватися під час відрядження або відвідування кафе. Вся необхідна інформація буде завжди залишатися під рукою. Говорячи про переваги такого обладнання, варто виділити:

  • просте підключення до бездротового інтернету за допомогою вай-фай модуля;
  • високий ступінь автономності завдяки роботі від акумуляторної батареї;
  • повний комплект обладнання, розташованого в єдиному корпусі.

Всі комплектуючі підібрані таким чином, щоб гарантувати ефективну спільну роботу. Але при уважному вивченні подібної техніки можна знайти і деякі недоліки. Так, вартість ремонту дорогого ноутбука нерідко призводить до того, що вигідніше купити нову модель. Крихкість обладнання багато в чому пов'язана з його універсальністю, так як системний блок складно пролити каву або впустити тарілку. В процесі експлуатації у користувача не буде можливості змінити комплектацію.

Переваги та недоліки сучасних персональних комп'ютерів

Порівнюючи ноутбуки і ПК, багато приділяють увагу габаритам. Комп'ютер включає в себе кілька елементів, серед яких дисплей, колонки, пристрої введення і системний блок, тому займає більше місця в робочому кабінеті. Для з'єднання окремих елементів використовується велика кількість проводів, в яких можна легко заплутатися.

У той же час ПК має чимало важливих переваг:

  • якщо порівнювати з продуктивності  найпотужніші ноутбуки та персональні комп'ютери, то останні обов'язково виграють в цьому порівнянні;
  • вартість ПК і ноутбука також виявиться вигіднішою в першому випадку, ніж у другому;
  • у власника комп'ютера є можливість доукомплектувати цифрову техніку новими модулями, що неможливо зробити у випадку з ноутбуком.

Якщо вибрати монітор з великою діагоналлю, то ПК може успішно замінити собою телевізор, забезпечивши простий і приємний перегляд фільмів і серіалів. Є й деякі недоліки, які потрібно враховувати. В першу чергу, це низька мобільність. Структура ПК включає в себе безліч елементів і проводів, тому для збірки нерідко доводиться користуватися послугами фахівців.

Вибираємо функціональний пристрій для різних завдань

Знайти відповідне обладнання дозволить чітке розуміння завдань, які будуть перед ним поставлені. Так, для ігор краще і дешевше замовити персональний комп'ютер. Його характеристики можна підібрати індивідуально, враховуючи системні вимоги сучасних ігор. Ноутбук не буде йому поступатися, якщо вибрати обладнання з геймерской лінійки.

Якщо мова йде про пристрій, що буде використовуватися представниками бізнесу, то тут краще купити ноутбук через його мобільності та автономності. Ноутбук можна брати з собою під час ділових поїздок і конференцій, створюючи звіти і презентації безпосередньо в процесі обговорення питань. Вся інформація в крокової доступності і надійно захищена від копіювання.

Для тих, хто займається дизайном або програмуванням, експерти рекомендують купувати персональний комп'ютер. До нього можна підібрати великий монітор або підключити додатковий дисплей, що полегшить роботу з таблицями або графікою.

Що ж вибрати - новий ноутбук або комп'ютер?

У кожної людини своє уявлення про те, якою має бути ергономічна, практична і продуктивна цифрова техніка. Нам лише залишається запропонувати великий каталог продукції, щоб кожен відвідувач знайшов пристрій під свої потреби. В інтернет-магазині pc.com.ua вам нададуть необхідну інформацію про кожну модель ПК і ноутбука, представленого в каталозі. Ми впровадили клієнтоорієнтірованную цінову політику, що робить співпрацю ще більш вигідним.