Порівняння
0 0 

Як вибрати монітор для комп'ютера

05.01.2015

Після того як завдання з призначенням купівлі зрозуміла, потрібно подумати про те, який розмір монітора необхідний для поставлених цілей, а також визначитися з тим, скільки грошей ви готові на нього витратити.

Для перегляду фільму відмінно підійде широкоформатний бо монітор 16:9. Оскільки велика частина фільмів знімається в широкоформатному вигляді, то від перегляду фільмів на моніторі такого розміру ви будете отримувати найбільше задоволення.

Для роботи монітори потрібно підбирати індивідуально. Тут вибір не залежить від розміру екрана.

Для того, щоб вибрати бо монітор для комп'ютера, потрібно дивитися на його основні показники:

  1. Вигляд матриці. TN (TN + film) мають більш низьку вартість, при цьому їх якісні показники теж невисокі: великий час відгуку, "страждає" точність передачі кольору, контрастність. Даний вид моніторів більше підходить для офісної роботи. Для роботи, де точна передача кольору дуже важлива (фото, дизайн) використовуються IPS – екрани. Порівняно з попередніми моніторами вони дорожче. В той же час їх енергоспоживання вище. MVA, PVA – фактично виступає проміжним варіантом між першим і другим.
  2. Кут огляду – це дуже важливий показник у випадку, якщо монітор повинен часто використовуватися для перегляду фільмів. В даному випадку нам цікаві 2 кута: по вертикалі і по горизонталі. Чим вони більше, тим краще.
  3. Час відгуку. Добре, коли цей показник невисокий. Час відгуку – це час, за який відбувається повна зміна кольору пікселем. Цей показник є важливим для динамічних картинок, тобто для відео.
  4. Контрастність. Встановлює величину діапазону світлих і темних відтінків.
  5. Яскравість – це дуже важливий показник у випадках, коли монітор працює в умовах потрапляння яскравого світла або сонячних променів.
  6. Покриття монітора. Існує два види покриття: глянсове і матове. Перше робить кольори більш соковитими, при цьому блищить при яскравому світлі. Друге виключає проблему відблисків.
  7. LED-підсвічування. Передає кольори більш точно, при цьому картинка на екрані більш контрастне і яскраве.